Marmura intrebari si raspunsuri

Blat de bucatarie din marmura

Marmura este o piatra naturala a carei frumusete caracteristica si compozitie o fac sa fie o alegere cu adevarat unica in multe situatii de amenajari.

Cu toate acestea, pentru a asigura durabilitatea acesteia si pentru a-si pastra luciul natural, suprafata de marmura trebuie permanent intretinuta. Una dintre principalele caracteristici ale marmurei este porozitatea acesteia. Aceasta inseamna ca, marmura se pateaza relativ usor dar in acelasi timp, daca se intervine repede, ea poate fi curatata la fel de usor. Cel mai rapid si usor mod de curatare a unei suprafete din marmura este cu un burete moale imbibat cu apa calda. Se poate folosi chiar si detergent dar numai cu pH-ul neutru. In cazul in care pe marmura dvs. exista o pata mai adanca, atunci trebuie sa folositi remedii mai puternice.

Intrebari si raspunsuri

Este adevarat ca nu trebuie folositi detergenti pe suprafetele din marmura?

Acest lucru este partial adevarat. Datorit faptului ca marmura este foarte sensibila la acizi, trebuie folosit un detergent cu pH-ul neutru. Cu toate acestea, noi recomandam sa folositi doar apa, in cele mai multe cazuri.

Exista vreo posibilitate de a redobandi culoarea si stralucirea unei suprafete din marmura?

In cazul in care suprafata si-a pierdut stralucirea si arata uzata, puteti imbunatati situatia prin folosirea unui pumn de sare, pe acesta il imprastiati pe suprafata, apoi frecati cu o carpa umeda. Dupa care, clatiti cu apa din abundenta si uscati cu o carpa moale. Nota: Stralucirea tuturor placilor de marmura este data de un proces mecanic. Singurul mod in care puteti sa redobanditi aspectul de stralucire in ”oglinda” al marmurei, este acela de-a o re-slefui. Cu toate ca exista multe unelte pentru acest proces, noi va recomandam sa apelati la un specialist in domeniu.

Cum pot ascunde o zgaraietura de pe suprafata marmurei?

In cazul in care zgaraietura nu este adanca, folositi ceara sau un produs special pentru marmura. in cazul unei zgaraieturi mai adanci trebuie sa reslefuiti intreaga suprafata utilizand un proces special.

Care este cea mai buna ustensila pentru curatarea marmurei?

Cea mai buna alternativa o reprezinta o perie moale. Buretele este ideal pentru petele superficiale si pentru curatenia de rutina ( zilnica ). In cazul in care pata este foarte persistenta, puteti folosi si un burete abraziv, dar frecati doar foarte usor si aveti grija sa nu zgaraiati placa.

Pardoseala din marmura bej

Pardoseala mea de marmura este foarte murdara datorita traversarii acesteia de catre o multime de oameni. Cum ar trebui sa o curat?

Incercati sa folositi o solutie compusa din apa si peroxid de hidrogen. Puneti 1 pahar de peroxid de hidrogen la fiecare 12 pahare de apa. Dar si in acest caz noi va recomandam sa apelati la o firma specializata in domeniu.

Marmura mea a fost arsa cu tigara, ce ar trebui sa fac?

Aceasta pata nu poate fi indepartata. Singura solutie este sa folositi un produs de slefuit marmura pana cand pata va fi eliminata.

Marmura mea a fost patata cu cafea sau vin. Ce ar trebui sa fac?

Cea mai buna solutie este sa curatati suprafata cu un amestec de apa si borax. Folositi 3 linguri de borax la un pahar cu apa.

Suprafata mea de marmura este patata cu rugina. Cum pot sa o elimin?

In acest caz trebuie sa curatati pata cu suc de lamaie si apa. Daca este necesar, adaugati putina sare. Aveti grija sa clatiti bine dupa ce ati indepartat pata. Nu este recomandat sa folositi produse pentru indeparatarea ruginei, deoarece acestea sunt acide si acest lucru poate duce la deteriorarea placii. in cazul in care aveti intrebari, apelati la persoane specializate in acest domeniu.

Stratul de ceara de pe suprafata mea de marmura s-a decolorat si arata urat. Ce ar trebui sa fac ?

Pardoseala din marmura alba

Stratul de ceara se aplica adesea pe suprafetele de marmura, pentru a ajuta la inchiderea porilor si a pastra slefuirea naturala a pietrei. Dar, in cazul in care se aplica mai multe straturi de ceara, unul peste celalalt, acestea se pot decolora si denota un aspect urat. Cand se intampla asa ceva, trebuie sa indepartati toate straturile de ceara si sa o luati de la inceput. Exista mai multe tratamente pe care le puteti aplica in acest caz si odata ce ati terminat intreg procesul , puteti aplica un nou strat de ceara protectoare.

Marmura mea a ingalbenit putin, ce ar trebui sa fac?

In acest caz trebuie sa aplicati o solutie compusa din otet si suc de lamaie, folosind o perie moale. Trebuie sa fiti atent pe perioada procesului, deoarece acidul este coroziv si astfel piatra ar putea fi in mod permanent deteriorata. Folositi peria pentru a aplica solutia pe zona deteriorata si periati usor. In cazul in care pata este inca prezenta, repetati procesul. Nu lasati niciodata ca solutia sa intre in contact cu suprafata mai mult de cateva minute.